Land

SAFIC-ALCAN, een wereldwijde specialty chemicals distributeur

VACATURE

Safic-Alcan groeit, groei jij met ons mee?

Safic-Alcan is een ambitieuze onderneming gespecialiseerd in de distributie van specialty chemicals. Deze grondstoffen vinden hun weg naar diverse afzetgebieden zoals de verf- en druktinktindustrie, bouwchemie, industriële kunststoffen, waterbehandeling en life sciences.

Bij Safic-Alcan (met het hoofdkantoor in Parijs, Frankrijk) werken wereldwijd bijna 600 mensen met een gezamenlijk bewerkingsgebied van zo’n 50 landen wereldwijd.

Voor ons verkoopkantoor Safic-Alcan Necarbo in België (Londerzeel) verwelkomen wij graag een nieuwe collega voor de functie:

Sales Engineer (fulltime)

 
Wat houdt de functie in?
Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor de verkoop van een breed assortiment grondstoffen aan industriële verbruikers in België en Luxemburg.

Wat zijn je verantwoordelijkheden?
Je bent verantwoordelijk voor de invulling van de besproken commerciële doelstellingen en daarbij ook continu op zoek naar opportuniteiten via doelgerichte prospectie. Je volgt de markt- en productontwikkelingen op de voet en je communiceert frequent met mensen van verschillende disciplines.

Wat bieden wij jou?

We bieden je een uitdagende commerciële functie binnen een dynamische en professionele werkomgeving. Daarbij hoort een marktconform salaris met extralegale voordelen en de beschikking over een bedrijfswagen.

Wat vraagt deze functie van jou?
Een opleiding op het gebied van hogere scheikunde of een gelijkwaardig, on-the-job verworven toepassingsgerichte kennis van grondstoffen.

Zijn dit jouw kwaliteiten?

Je bent een pro-actieve, resultaatgerichte en betrouwbare gesprekpartner. Je bent een doorzetter met een goed inlevingsvermogen en een goed commercieel inzicht. Vanwege het bewerkingsgebied spreek en schrijf je Nederlands, Frans en Engels.

  

Geïnteresseerd?
Dan ontvangen wij graag jouw gemotiveerde sollicitatie met CV.
Stuur deze per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We kijken uit naar je reactie!

 

 

LEADERSHIP

DIRECTION GENERALE

MARTIAL LECAT

Martial Lecat est PDG de Safinca, holding du Groupe Safic-Alcan, depuis février 2016, et membre du Conseil d'Administration. Il était auparavant PDG de Safic-Alcan depuis 2006.

Martial Lecat a rejoint Safic-Alcan en 1988 en tant que Directeur Commercial et Directeur du Développement jusqu'en 1997, puis en tant que directeur du département des produits chimiques de spécialités et Membre du Conseil d'Administration de 1997 à 2005.

Martial Lecat a obtenu une licence en chimie à l'Université de Rouen (1973) et est diplômé de l'Institut de Recherches sur le Caoutchouc (1974).


PHILIPPE COMBETTE

Philippe Combette est PDG de Safic-Alcan et membre du Conseil d'Administration depuis février 2016. Il était auparavant Directeur Général de Safic-Alcan et Membre du Conseil d'Administration depuis 2006, en charge de l'ensemble des opérations et activités du Groupe dans le monde pour le département Produits de Performance.

Philippe Combette a réalisé l'essentiel de sa carrière chez Safic-Alcan, d'abord en tant qu'ingénieur commercial, à partir de 1988, puis en tant que responsable du département polymères et produits chimiques, de 1997 à 2002, avant de devenir Directeur du développement Groupe, de 2002 à 2006.

Philippe Combette est titulaire d’un diplôme universitaire en chimie. Il est également diplômé de l’Institut de Recherches sur le Caoutchouc (1987).


JEAN MICHEL GUYON

Jean-Michel Guyon est Directeur Général et Directeur Financier de Safic-Alcan et membre du Conseil d'Administration depuis février 2016. Il était auparavant Directeur Financier et membre du Conseil d'Administration depuis 2007.

Jean-Michel Guyon avait auparavant occupé les postes de contrôleur financier chez PWC et Renault, puis de Directeur Administratif et Financier chez Franciaflex et de Directeur Financier chez Micel, distributeur de produits d’isolation et de composants électroniques).

Jean-Michel Guyon est diplômé de l'ESSEC (1990).


 

VALEURS

WAARDEN

Wij waarderen onze langdurige relaties met onze principalen en afnemers en zien hen als onze partners. Onze verkopers en collega's van het lab zijn allen experts in hun vakgebied met kennis van de lokale markt. Safic-Alcan's opzet van de organisatie speelt een belangrijke rol in het succes.

Bovendien geeft onze financiële onafhankelijkheid onze principalen en afnemers de bevestiging een duurzame partner te zijn. Het is een extra reden om de samenwerking te verstevigen zodat wij kunnen ondersteunen in hun respectievelijke groeistrategieën.

Onze positie in de markt bevindt zich tussen die van de niche spelers en de grote distibuteurs en deze positie maakt het mogelijk om de voordelen van beide kanten te optimaliseren en de nadelen te limiteren. We kunnen beantwoorden aan de verwachting van onze principalen om een pan-Europese dekking te bieden. Aan de andere kant bieden wij de flexibiliteit om snel te reageren op veranderingen in de markt.

 • Betrokkenheid
 • Differentiatie
 • Ethiek
 • Vertrouwen & Betrouwbaarheid
 • Duurzame ontwikkeling
 • Teamwork
 • Transparantheid
 • Wij creëren waarde door differentiatie

VISION

NOTRE VISION

« Penser global, agir local ! »

 

 • Nous voulons que nos fournisseurs nous perçoivent comme un acteur mondial
 • Nous voulons que nos clients nous perçoivent comme un partenaire local
 • Nos responsables locaux sont de véritables entrepreneurs

 

La coordination entre les pays est gérée par notre équipe Développement Groupe et est en ligne avec la stratégie globale de l'entreprise

Notre modèle d'entreprise s’appuie sur un effort de long terme mu essentiellement par des individus entrepreneurs disposant à la fois d’une grande autonomie et d’un degré de responsabilité élevé à tous les niveaux

HISTORIQUE

Plus de 10 ans de diversification et d'expansion stratégique

Hier négociant de produits tropicaux, Safic-Alcan a su faire évoluer ses métiers et diversifier ses secteurs d’intervention pour répondre aux mutations de l’industrie et accompagner la globalisation des marchés.

Aujourd’hui leader européen de la distribution spécialisée, Safic-Alcan fonde désormais son développement sur la distribution, la préparation et la commercialisation de spécialités chimiques destinées à des industries très ciblées.

 


 

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2008

2007

2006

2005

2003

2002

2001

1999

1998

1995

1991

1988

1987

1966

1963

1950

1928

1847

A PROPOS DE SAFIC-ALCAN

Safic-Alcan vertegenwoordigt meer dan 100 vooraanstaande producenten. Het hoofdkantoor van Safic-Alcan staat in La Défense, Parijs (Frankrijk) en de 25 vestigingen bevinden zich op strategische plaatsen in Europa, het Midden Oosten, Azië en de Verenigde Staten.

Safic-Alcan speelt nog altijd een leidende rol in de rubberindustrie, maar in de afgelopen jaren zijn de activiteiten ook sterk uitgebreid naar andere markten zoals de verfindustrie, kleefstoffen, smeermiddelen, waterbehandeling, cosmetica, de nutraceutische en farmaceutische industrie.

In navolging van de LBO in januari 2015 hebben het management en de medewerkers van Safic-Alcan de controle over het bedrijf in handen. Vandaag de dag wordt Safic-Alcan beschouwd als de enige onafhankelijke Europese distributeur van chemische grondstoffen die met uitsluitend Franse investeerders een internationale marktdekking heeft.

Safic-Alcan onderzoekt daarnaast altijd de mogelijkheden om in vooral Oost-Europa en in regio's met een groeiende vraag naar specialty chemicals het marktaandeel te vergroten.

Subcategorieën

FLASH INFO


Wachtwoord vergeten of registreren?